Hvilken tremmeseng skal man vælge?

Billede: kidzROOM.dk

Selvom vi ikke er på vej ud at købe babyudstyr endnu, skader lidt research selvfølgelig ikke. Så jeg har kigget lidt på tremmesenge…

For mig er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at tremmesengen er sikker. Der skal altså ikke være nogen steder den lille nut kan komme til at sidde fast eller få noget i klemme. Dette krav opfyldes dog helt automatisk, da Sikkerhedsstyrelsen sikrer at samtlige produkter til børn og babyer lever op til produktsikkerhedsloven. Så køber du udstyr til dine kære små i Danmark, er du sikker på, at sikkerheden er i top.

Mit andet krav handler om udseende. Jeg er altså den forfængelige type, som oftest kan finde på at sætte udseende over funktion. Så tremmesengen skal altså pynte på børneværelset. Men(!) jeg er selvfølgelig også opmærksom på, om den hjælper til at gøre livet som forældre bare en anelse nemmere. Derfor er det eksempelvis vigtigt for mig, at bunden kan stilles i forskellige højder. Umiddelbart er ekstremt søvnunderskud og post-fødselssmerter nok at deale med, uden at man behøver et begyndende hold i ryggen af at fiske et spædbarn op fra gulvhøjde utallige gange dagligt (læs: i døgnet).

Pris er selvfølgelig også en faktor, der spiller ind i udvælgelsesprocessen. Både J og jeg er meget bevidste om, hvor dyrt det hurtigt kan blive, når to bliver til tre. Selvfølgelig er vi (læs: jeg) oppe at køre over, at skulle være forældre for første gang og på den ene side har lyst til at gå all in, på alt, hvad vi ønsker os til vores lille guldklump. Men på den anden side forsøger vi også at holde begge ben solidt plantet på jorden, og husker hinanden på, hvor kort brugstid der eksempelvis er på nogle af tingene. Vi har intentioner om at finde en fornuftig balance mellem at købe brugt og holde os til IKEA’s udvalg, hvor det giver mening, og så gå all in på ting, som virkelig betyder noget for os. (En vanskelig balance, når man er delvist shopaholic og har en forkærlighed for alt der er “insta-worthy”…)

Sov sødt lille Jumbo og visselul

I forsøget på at gøre jagten på den perfekte tremmeseng nemmere for mig selv og andre kommende mødre (let’s be honest: de kommende fædre er ret ligeglade), har jeg lavet lidt research. Nedenfor har jeg samlet en håndfuld (eller to) tremmesenge, som er oppe til overvejelse herhjemme. Under billedet finder du links til forhandlersider med detaljer om de enkelte senge. Happy hunting 😉

crib_collage_

1. HER / 2. HER / 3. HER / 4. HER / 5. HER / 6. HER / 7. HER / 8. HER / 9. HER

Hvilken seng hælder du mest til? -og hvorfor? 🙂
Er du mor – og sidder du inde med nogle gode tips til valg af tremmeseng?

//En kommende mor

GemGem

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.