En mors overlevelsesguide

Kære mor, her får du min overlevelsesguide til moderskabet 🖤

#1 – Du må bruge dine graviditetsjeans ligeså længe du orker!

Mere er der ikke at sige om det *punktum*

#2 – Du behøver ikke gå i bad

Drop badet hvis du ikke orker, har tid eller baby er umulig – ingen andre kan se, at du ikke har været i bad. Illusionen kan hjælpes på vej med et par jeans og lidt mascara. I promise you; ingen vil ane uråd.

#3 – Sov nå baby sover

Uanset om baby er 1 uge eller 10 måneder gammel – så sov for dælan, når du har chancen for det! Lad vasketøj være vasketøj og få dig et velfortjent hvil.

#4 – Køb tøj der passer

Du har lige klemt en baby ud. Og du bruger sikkert flere tusind kroner på den baby. Brug nogle penge på dig selv. Køb tøj, du føler dig tilpas i og som du ser dejlig ud i. Og skid hul i størrelsen. Du skal nok komme i dine pre-preggo jeans… en dag…. det haster ikke lige nu.

#5 – Snyd dig til mere overskud

Drop natbukserne og tag et par jeans på (selvfølgelig nogle med masser af stræk, som slet ikke føles som jeans). Det gør underværker for selvtilliden og overskuddet at ligne en med overskud. Jævnfør pkt. 2 – ingen kan se, du ikke har været i bad.

#6 – Køb ammevenligt tøj

Men(!) overgør det ikke! Når din baby bliver cirka 3 måneder kan han/hun ikke koncentrere sig om at blive ammet blandt andre mennesker alligevel, og så kan du sagtens klare dig med en almindelige bluse, som du trækker op, når baby er sulten. (Kjoler må dog gerne være ammevenlige, da det er noget besværligt (og lidt mærkeligt – selvom man sidder alene) at trække en hel kjole op for at få adgang til mælkebaren)

#7 – Lad op!

Giv [indsæt selv; far, bedstemor, tante, veninde….] den baby! Og sov. Spis med to arme. Gå en tur. Glo ind i en væg. Sten Netflix. Uanset hvor lille din baby er, så kan den i hvert fald klare sig 2 timer uden dig og dine bryster.

#8 – Sig nej tak

Sig nej, hvis der er planer, pligter, aftaler eller andet du ikke kan overskue. Du behøver ikke engang komme med en undskyldning. Du har en baby. Det er undskyldning nok.

#9 – Sig ja tak – del 1

Sig ja tak til babypasning, oprydning, rengøring, madlavning, indkøb. Sig ja tak til al hjælp du bliver tilbudt. Selvom du ikke synes du behøver den… for det gør du! Du har bare ikke opdaget det endnu.

#10 – Sig ja tak – del 2

Selv om det måske er besværligt at bryde ud af de vante rammer og de kendte rutiner; og selv om det kræver planlægning, overskud og energi. Så sig ja tak til at komme ud og drikke en kop kaffe med veninderne. Sig ja tak til at besøge din svigermor som lige har bagt boller. Sig ja tak til at komme ud og få nogle gode oplevelser. Selv om de koster energi, giver de dig som regel tifold energi tilbage.

#11 – Barsel = fuldtidsjob

Jo hurtigere du (og din partner!) betragter din barsel som værende på ligefod med din partners fuldtidsjob, jo hurtigere kan du stoppe med at stresse over huslige pligter. Sandheden er, at dit job er 10x mere krævende end din partners. Din partner får nemlig både betalt frokostpause og får afspadsering for overarbejde – og hvad får du? Du får lov at varme din kaffe i mikroovnen minimum fire gange inden du får den drukket. Lad de huslige pligter vente til fyraften – altså din partners fyraften; for du har jo aldrig rigtig fyraften, vel?

#12 – Prioriter!

Det eneste du  a b s o l u t  ikke kan, når baby er vågen, er at sove (og måske stene Netflix uforstyrret). Alt andet kan du godt mens baby er vågen. Det tager måske længere tid, men du kan godt spise, gå i bad, rydde op, handle ind, lave mad, snakke i telefon, ligge på sofaen, hænge vasketøj op (indsæt selv flere) mens baby er vågen. Frem med højstol/skråstol/sækkepude/kravlegård/legetæppe/bæresele/vikle – så kan det altså godt lykkes! Så inden du bruger babys middagslur på at lave frokost eller ringe til pladsanvisningen (for 17. gang), så overvej lige om det ikke er noget der kan ordnes, når baby er stået op igen.

#13 – Skru ned for ambitionsniveauet

Der må gerne ligge nullermænd i hjørnerne og en bunke vasketøj på spisebordet. Du behøver ikke byde mødregruppen på hjembagte boller, og du behøver ikke stå og svede i køkkenet hver dag for at baby kan få hjemmelavet-økologisk-lavet-på-kærlighed grøntsagsmos. Bed en af de andre mødre om at svinge barnevognen forbi en bager på vejen. Køb en pose frosne rodfrugter, smid dem i ovnen og mos dem – eller server en gang lasagne-på-tube. Bondebrød med leverpostej er også fin aftensmad på de dage hvor overskuddet ikke rækker.

#14 – Du er IKKE en dårlig mor!

Du er IKKE en dårlig mor fordi du tager nogle dage i heeeelt lavt gear. Det er ok at ligge på sofaen og se fjernsyn sammen med baby. Det er ok at sætte Kaj og Andrea på fjernsynet så du uforstyrret kan hoppe en hurtig tur under bruseren. Det er ok at blive en hel dag i sengen med baby. Din baby er glad bare han/hun er sammen med dig. I kan trilletræne og lege klappekage i morgen.

#15 – Husk, at du gør det godt!

Uanset hvad, er du en fantastisk mor!

Held og lykke 😍

//en mor

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.