OM MOMMY MATERIAL

Tankerne bag bloggen

Det er overvældende nok at være mor uden at skulle starte fuldstændig fra scratch. Så hvorfor skulle vi mødre ikke hjælpe hinanden? Mens bloggen er min egen hjælp til at huske på gode oplevelser og øjeblikke, få luft for tanker og frustrationer og tage stilling til babyudstyr og opdragelse, så håber jeg også den kan være en hjælp til andre mødre. Jeg vil på bloggen dele de erfaringer, jeg gør mig undervejs – ligeså vel som andres erfaringer jeg falder over, når jeg selv går i research-mode. Jeg vil dele med andre (kommende) mødre, hvordan jeg føler, hvad jeg er i tvivl om og hvad jeg finder ud af henad vejen, så andre ikke skal sidde alene med de samme følelser og tvivlspørgsmål. Jeg håber at mine medmødre derude kan trække på nogle af mine erfaringer og idéer, så de måske slipper for at stå med nogle af de samme frustrationer og bekymringer, som jeg har stået med.

Er der én ting, der er vigtig, at huske på, når du er (eller skal være) mor, så er det, at du aldrig er alene! Der er altid nogen, der har stået i samme situation, har stillet de samme spørgsmål eller har følt præcis på samme måde. Det skal du holde fast i, når du for femte(nde) måned i streg ikke har fået en fuld nats søvn, og din kæreste har spist den sidste Kinder Bueno. Når baby driver dig til vanvid og du føler dig som en dårlig mor. Når du er i tvivl om babymad, sengetider eller valg af daginstitution. Når baby ikke vil sove, er syg eller er ved at få tænder. Uanset hvilken situation du står i, så er der andre i samme båd – og endnu bedre; andre der er nået tørskindet i land.

Hvorfor Mommy Material?

At drømme om at blive mor, at være gravid og at blive og være nogens mor er noget ganske særligt. Nogle planlægger nøje, andre bliver overraskede og andre igen må hjælpes på vej. Men uanset hvorhenne man er i processen, og hvordan man er kommet dertil, så har alle kvinder et iboende potentiale. Et potentiale for at være mor. Hvordan – og om – man vælger at udnytte det potentiale er der ligeså mange variationer af, som der er kvinder. Det er netop det potentiale (eng.: material), jeg forsøger at udforske, afprøve og udfordre gennem bloggen her.

At være mor er selvfølgelig noget, man helt lavpraktisk er, så snart man har et barn. Når dit cpr.nr. pludselig er tilknyttet et andet menneskes og du står listet som ‘mor’ i alle offentlige systemer, så er du på papiret en mor. Men at være mor er jo i virkeligheden så meget mere end det! Det er en rejse, hvor du for hvert eneste skridt du tilbagelægger, lærer noget nyt. Nogle erfaringer gør du helt automatisk uden at tænke nærmere over det – andre derimod må du arbejde noget hårdere for.

Da jeg stod med foden på tærsklen til at træde ind i moderskabet, blev jeg overvældet over, præcis hvor kæmpestor, uoverskuelig, forvirrende og til tider skræmmende, den verden så ud. Når man er mor, skal man navigere i en verden af babyudstyr, lortebleer og idealer uden en fast rutevejledning. På din rejse gennem moderlandet vil du stifte bekendtskab med velmenende (omend ikke altid så gode) råd, fagpersoner og netsundhedsplejerske.dk. Du kommer til at opleve søvnunderskud, bekymringer og frustrationer på helt tæt hold, og du får brug for en hel masse kaffe, opbakning fra venner og familie og gåpåmod. For hold nu fast; der er (desværre) ikke nogen facitliste til at være mor. At være mor er det allerbedste eksempel på learn-by-doing, så sørg for at køkkenskuffen er fuld af chokolade, smid stofbleen over skulderen og kast dig ud i det.

Læs mere om, hvordan bloggen blev til her.

Hvem kan læse med?

Alle er selvfølgelig velkomne til at læse med -og også meget gerne give sit besyv med.

Jeg håber, at du som overvejer eller måske endda forsøger at blive mor, kan bruge bloggen som et lille indblik i den nye verden, du skal til at være en del af. Jeg håber også at du der er gravid, vil finde det spændende at læse om mine tanker, drømme og overvejelser fra min graviditet. Ikke mindst håber jeg, at du der selv er mor, har lyst til at læse med. Måske er du selv førstegangsmor og har et barn der er yngre eller jævnaldrene med mit, så du kan finde støtte og opmuntring i at følge en ligesindet. Eller måske er du foran mig i mor-gamet og har et eller flere børn, der er ældre end mit, så følger du måske med enten for den nostalgiske værdi eller måske for  underholdningsværdien i at læse en “rookie”-mors (rosenrøde?) forestillinger og (måske) naive idealer.

Kommentarer er meget velkomne

Om du er enig eller uenig med mine holdninger, om du har gode råd eller egne erfaringer du gerne vil dele eller spørgsmål til mig, så hold dig ikke tilbage 🙂

Kontakt

Har du spørgsmål eller forslag til indlæg? Har du ris eller ros? Har du noget på hjerte eller vil du bare hilse på? Så kontakt mig endelig – jeg vil elske at høre fra dig!

Samarbejde

Har du eller din virksomhed interessere i at indgå et samarbejde med mig, så skyd mig meget gerne en mail.

Copyright

Indlæg, billeder og andet grafik er mit med mindre andet er angivet. Disse er beskyttet af ophavsret, og deler du noget fra bloggen skal jeg krediteres.

Header-billede

Illustrationen er lavet af Julie Torpegaard

Jeg håber du har lyst til at følge med 😊

Kærlig hilsen
Camilla

GemGem

GemGemGemGem