Hvordan én beslutning skiftede mit perspektiv

J’s ”det finder vi jo ud af” bemærkning fik en dag eller to, til rigtigt at synke ind… sætte sig fast. Og en helt almindelig torsdag over opvasken faldt snakken (endnu engang) på baby-emnet. En replikudveksling der endte ud i noget à la:
J: Jamen, gør vi det så?
Mig: Ja, det gør vi vel(?)! Hvorfor ikke nu?
J: Så gør vi det!
Mig: Ja.. vi gør det!
(Vi finder jo ud af det hele hen ad vejen, ikke?)

Min nyeste accessory: mor-brillen

Fra den dag J og jeg blev enige om, at vi var klar  til at blive forældre (som klar, som man nu kan blive), så jeg verden med andre øjne. Pludselig så jeg børn, barnevogne og gravide kvinder o-v-e-r-a-l-t. Jagten på en tube tandpasta i Netto (som under normale omstændigheder er vanskelig nok) blev forstyrret af fokus på vådservitter, sutter og bleer. Honestly! Vi er kun lige blevet enige om at give det et forsøg, før jeg allerede er ved at putte et glas babymos i den skriggule indkøbskurv. I Søstrene Grene for at købe en rulle gavepapir, og pludselig står jeg og falder i staver over børnelegetøj og tilbehør til den helt store Pinterest-børnefødselsdag (I mødre ved, hvad jeg taler om). Jeg har ikke engang haft den første ægløsning i ”Projekt baby” og allerede har jeg ”mor-briller” på. (Jesus!).

Det er ikke mere end et par dage siden vi traf den endelig beslutning om at indlede “Projekt baby”, og allerede føler jeg, at alt er anderledes. Pludselig sidder jeg på arbejdet og laver budget over, hvad ”baby-startpakken” koster. Mit Instagram-feed bliver hurtigt fyldt med babyer, børneværelser og (#)babybumps. Jeg har allerede brugt uanede mængder af tid på at læse diverse mommy-blogs. Jeg tager mig selv i at sidde og søge på Juno/Sebra Kili-senge på Den Blå Avis, og jeg har sågar set en seks minutters lang introvideo om en (virkelig smart) barnevogn (?!).

Alt føles anderledes. Bedre. Rigtigt. Jeg er glad. Jeg glæder mig. Jeg føler mig vel nærmest… lykkelig!

Hvordan blev beslutningen om børn truffet hjemme hos dig? Har du også oplevet at beslutningen alene har ændret noget for dig?

//en (forhåbentlig) kommende mor

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.