Lidt om legetøj

Selvom jeg altid har sagt, at mine børn ikke skal drukne i legetøj, så er jeg alligevel altid lidt på jagt efter godt legetøj. I min optik skal legetøj selvfølgelig først og fremmest være sjovt, men derudover må det også gerne virke fremmende for mit barns udvikling (jeg er vild med 2-i-1-koncepter). Men som alt andet, man kan købe til sin baby, så synes jeg godt nok det er lidt af en jungle at gennemskue, hvad for noget legetøj, der er pengene værd.

Det er klart, der er selvfølgelig nogle klassikere, man selv som barnløs kender til. Der er de helt oldschool klassikere som Brios gravhund, DanToys røde plastikscooter og de multifarvede stabelbægre. Og så er der de “nye klassikere” – som alle med en Instagram-konto i hvert fald kender: Eksempelvis Sophie la Girafe, Bobles og Jellycat-kaninen. Og bevares; Cornelia har ganske vist ikke den røde plastikscooter – endnu. Men det er nok nærmere et spørgsmål om at hun rent motorisk ikke heeeeelt er nået dertil endnu. Ellers er vi ret godt kørende i klassikerne. Men udover det jeg husker fra min egen barndom, og det jeg allerede før min graviditet kunne se på Instagram, så er jeg faktisk ret meget på bar bund, når jeg står midt i Sallings børneafdeling. (Tips til, hvad jeg skal bruge penge på næste gang shoppetrængen melder sig, modtages meget gerne 🙏🏼)

O…baby

Da Cornelia blev født, introducerede hendes ene bedstemor os for Oball. Som hun selv sagde: “når man som bedstemor, er gammel pædagog, er man jo nødt til at købe noget pædagogisk legetøj.” Så sådan fandt Oballen vej til Cornelias kravlegård. Og sidenhen har jeg opdaget, at de fleste børnefamilier ejer mindst en version af Oballen. Nu har Cornelia så (bogstaveligt talt) fået fingrene i endnu en Oball. Sammen med det flotte legegulv fra BabyToys.dk (som du kan læse om her), fik vi også den fine Oball-rangle med, som I kan se på billedet herover.

I, der kender Oball, ved hvor genial deres udforming er til små, buttede babyfingre. De store huller og det bløde plastik gør det nemt for børn helt ned til 1-2 måneder at træne deres gribemotorik (jeg taler af erfaring). Og den her version er om muligt endnu nemmere for Cornelia at holde fat i fordi midterstykket også passer helt perfekt til en lille babyhånd.

Takket være de små farverige perler har Cornelia en fest, når hun ryster, triller og kaster (🙄) med ranglen. Og kan du ligesom jeg også nogle gange gå og spekulere på, hvor mange kemikalier og andet skidt, vores kære små egentlig udsættes for (let’s face it; vi kan ikke skærme dem for  a l t ), så kan du med god samvittighed lade dit barn lege med Oballs produkter. Alle Oballs produkter er nemlig fremstillet 100% uden skadelige kemi.

Oball-ranglen er god træning for din babys finmotorik – og bonus for mor er at den er nem at rengøre; du skal bare bruge en våd klud eller giv den en tur under vandhanen med en opvaskebørste og lidt sæbe. Selvom jeg har haft Cornelias Oball Classic i opvaskemaskinen, så anbefaler jeg ikke, at man putter denne Oball-rangle i opvaskeren, da midterstykket er samlet med to skruer, som jeg tænker godt kan ruste efter sådan en tur.

Hvad er favoritlegetøjet hjemme hos jer? 😄

// Camilla

PS. Der er lige nu tilbud på den klassiske Oball på BabyToys.dk 🙃

 

 

GemGem

GemGem

GemGemGemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.