Limbo: gravid eller ej?

Jeg har siden i søndags haft en mærkelig fornemmelse i kroppen. I de sidste fire dage har jeg haft en lille smule kvalme stort set hele dagen. Mine bryster er ømme og jeg bliver svimmel, når jeg rejser mig op. Selv om jeg har læst om andre kvinder, der meget tidligt mærkede graviditetssymptomer, er det næsten urealistisk at jeg allerede nu kan mærke en eventuel graviditet. Jeg er kun på dag 22 i min cyklus og der er stadig 8 dage til min næste cyklus.

Jeg har meget stor mistanke til, at det er min hjerne, der snyder min krop. En alt for seriøs gang ønsketænkning, og pludselig kan alt tolkes som graviditetstegn. Det er bare en så hårfin balance mellem at prøve at tænke positivt og håbe på, at jeg virkelig er gravid -og så på den anden side ikke at håbe så meget, at det ender ud i fantomsymptomer.

Men den balance er svær! Jeg prøver hele tiden at fortælle mig selv, at den kvalme kan skyldes tusinde andre ting, at jeg bliver svimmel fordi jeg rejser mig for hurtigt op, at mine bryster er ømme fordi jeg snart skal have menstruation. Til gengæld er der også en lille stemme i mit hoved, der protesterer og minder mig om, at jeg normalt ikke render rundt i fire dage i streg med kvalme. Det at rejse sig (hurtigt eller ej) op fra en stol plejer nu heller ikke at få hele verden til at dreje rundt… Og at jeg allerede 12 dage før min menstruation har ømme bryster virker måske også lidt overdrevet?

Er vi i samme båd?

Hvis du sidder i samme situation som mig, og ikke ved om du er købt eller solgt, så kan det måske hjælpe dig at læse nogle af af disse artikler og debatindlæg. Så kan du jo se om du bliver klogere på, hvor du står i det hele… eller om du ligesom jeg stadig er meget i tvivl om, hvad du skal tro eller ej.

Vores Børn: 16 tidlige tegn på graviditet
Speciallæge i gynækologi og obstetrik om befrugtning
Debatindlæg om tidlige graviditetstegn
Endnu et om tidlige graviditetstegn
Et debatindlæg om fantomsymptomer

Jeg har nok fået bekræftet, at det er for godt til at være sandt, hvis jeg allerede nu kan mærke graviditetstegn. Men det laver selvfølgelig ikke om på, at jeg stadig indeligt håber, at det rent faktisk er min krop (upåvirket af min hjerne), som prøver at fortælle mig noget!

Hvor tidligt har du oplevet symptomer under din graviditet? Har/havde du mange symptomer gennem din graviditet?

Fingers crossed
//en (forhåbentlig) kommende mor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.