Selv en mor har brug for en tur i opladeren

Fem måneder som mor på fuld tid, var det der skulle til, før bægeret var ved at flyde over. I fem måneder har jeg insisteret på at gøre mere eller mindre alting selv – ikke fordi det var nødvendigt, men fordi jeg følte at tingene gled nemmest, hvis Cornelia og jeg bare passede vores egen lille rutine. I stedet for at overlade Cornelia til sin far, når han er hjemme, så jeg eksempelvis kunne ordne vasketøj, lave mad eller lufte hunde, så har jeg ladet Johan tage sig af alt det praktiske. Og på den måde, er det endt med at Cornelia og jeg har tilbragt næsten hvert eneste vågent øjeblik sammen. Jeg vil selvfølgelig gerne bruge hvert ledigt minut, jeg har, på min datter, men det bliver jeg ikke en bedre mor af – snarere tværtimod!

I et forsøg på altid at være der for min datter, har jeg fuldstændig glemt mig selv. Jeg har glemt, at selvom jeg er mor 24/7, så er det ikke ensbetydende med at jeg behøver at være  24/7. Jeg bliver ikke en dårlig mor, af at lade mit barn hygge med sin far mens jeg drikke kaffe med en veninde. Jeg bliver ikke en dårlig mor af, at lade en veninde gå en tur med barnevognen mens jeg tager en tiltrængt lur. Og der er ingenting galt i, at bede min mor sidde hjemme ved Cornelia mens Johan og jeg tager en kæresteaften. Tværtimod! En tur i opladeren gør, at jeg er en langt bedre mor for min datter.

En mig-pause giver plus på overskudskontoen, og så kan jeg være der 100% for Cornelia – og rent faktisk nyde det. Johan har haft ferie i en lille uge nu, og i den uge har jeg for første gang i lang tid rent faktisk været i stand til at glæde mig over de små ting. Den anden dag betragtede jeg far og datter, der sang og dansede til en “Kim og Kjukken”-klassiker og mærkede lykken boble indeni. En følelse, jeg ikke har mærket i næsten to måneder. Dér gik det op for mig, hvorfor det er vigtigt, at jeg tager mig de små pusterum, der sørger for, at jeg ikke kører sur i verdens bedste job.

Træk stikket, Supermor!

Det er skønt at være mor! Men det er dælme også hårdt at være mor! Er der noget, de sidste par måneder har lært mig, så er det at det ikke må blive så hårdt, at man ikke kan mærke hvor skønt det også er. Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste mor, der skal huske sig selv på, at trække stikket engang imellem.

Der sker et eller andet med os kvinder i det øjeblik, vi bliver mor. Vi får superkræfter. Superkræfter som er vildere end Supermand, Wonder Woman, Green Lantern og alle de andres til sammen. Der er ikke grænser for, hvad en mor kan præstere når det handler om sin families ve og vel. Når man er mor kan man både amme, støvsuge, skrælle kartofler, planlægge aftensmad til en hel uge OG lægge mascara – på én gang! Okay… måske ikke helt, men I ved, hvad jeg mener. Det er dælme tæt på. Men selv Supermand havde engang imellem brug for en tid i civil.

Du behøver ikke en telefonboks til at skifte fra superdragten, men husk alligevel engang imellem at skifte fra trøjen med gylp til noget, du føler dig smuk i. Lad baby-daddy tage sig af gylp og lortebleer (det kan han nemlig (horror, horror) ligeså godt som dig). Brug tid på dig selv og det, du har allermest lyst til. Nogle dage er det måske nok bare at få lov at stå i fred og ro og hænge vasketøj op – og andre dage har du brug for flere timer uden for hjemmets fire vægge. Og ved du hvad? Dit barn vil ikke elske dig mindre af at skulle undvære dig i et par timer. Hvis du har det godt, er det meget nemmere for dig at sørge for at din øjesten også har det godt ❤️

Husk dig selv!

// Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.