Fem trin til at få en baby… eller noget

  1. Snak med bedre halvdel om at få børn (Tjek!)
  2. Bliv enig med bedre halvdel om at få børn (Tjek!)
  3. Drop prævention (Tjek!)
  4. Hav sex (Tjek!)
  5. Bliv gravid (…?)

Selvfølgelig er vi ikke på komplet bar bund, når det kommer til, hvordan børn bliver til, men jeg må indrømme, at stående her på dørtærsklen til det næste store kapitel i min biografi, er der en ting eller to, jeg bestemt ikke har overvejet før…

“Projekt baby”

Et af de første skridt i “Projekt baby” har været at springe i med hovedet først (so to speak… haha… Sorry!) ud i det ukendte farvand “præventionsløs sex”. Her er det for de fleste givet, at resultatet kan blive en familieforøgelse ni måneder efter. Da J og jeg begge er under 30 år og umiddelbart sunde og raske, er planen da også i første omgang at forsøge os på “gammeldags manér”. Det er altså ikke lige i løbet af de næste par måneder, du ser mig smide en ægløsningstest på båndet i Netto eller støder på mig på vej til apoteket efter et termometer til at måle min BBT (basal body temperature).

Selv om det umiddelbart virker lige til at lade naturen gå i sin gang, så har jeg dog alligevel kastet mig over lidt læsning à la “Bierne og Blomsterne – Advanced Edition”. Du ved, bare for at få lidt bedre styr på præcis hvornår “the baby making” skal ske, og hvordan man skal forholde sig i det der “måske/måske-ikke-gravid”-limbo.

Det står mig ikke klart, om det er fra seksualundervisning i folkeskolen, biologitimerne på gymnasiet eller fra “Den Eneste Ene” jeg kender til menstruationscyklus, ægløsning og den frugtbare periode. Men jeg ved trods alt, at det er “midt i mellem”* menstruationerne der er mulighed for at ramme jackpotten/få tre ens på skrabeloddet/trække det gyldne nummer/få pladen fuld/vinde i lotteriet. Hvad jeg dog ikke vidste før jeg kastede mig over min “hvordan bliver jeg gravid?”-research, er at den frugtbare periode dækker over dagene før, under og efter ægløsning, og at denne periode i gennemsnit varer seks dage**. Jeg vidste heller ikke, at den største chance for at blive gravid er i de to dage før ægløsningen eller at sædceller rent faktisk kan overleve op til syv dage i kvindens krop**.

Hvad jeg nok egentlig godt vidste, men ikke umiddelbart har tænkt over, er at så snart man går i gang med “Projekt baby”, er der jo i størstedelen af ens cyklus en reel chance for, at man er gravid. Derfor bør man kvitte cigaretter, alkohol og usund mad (shit… tæller slik??) og holde sig fysisk aktiv.

  • Cigaretter: Heldigvis aldrig en uvane, jeg er kommet i gang med.
  • Alkohol: Selv om jeg eeeeelsker at drikke vin med veninderne og er stor fan af Happy Hour på lækre cocktails, så er det, når det kommer til stykket, meget sjældent jeg rent faktisk ender med at kaste mig ud i den slags (og endnu sjældnere i teenager-uden-grænser-omfang),
  • Usund mad: Selv om jeg elsker (læs: æææææælsker) mad, så sætter jeg stadig også pris på, at kunne spænde mine Spray-ons (dem fra Cheap Monday, du ved), så jeg forsøger at balancere mine cravings med sund fornuft.
  • Fysisk aktivitet: Kunne være bedre… men kunne sandelig også være værre. Selv om jeg på tredje måned i streg kæmper med at få den ugentlige løbetur op på bare to ugentlige løbeture, cykler jeg dog på arbejde (jaja, 3km tæller også!) og har to hunde, der skal luftes to gange om dagen.

Den endelig konklusion er vist (ganske enkelt): dyrk massere af sex – og især op til og under ægløsning. Sooo… wish me luck 😅

Der er selvfølgelig skrevet oceaner af tykke bøger, om hvordan man bliver gravid, men hvis du vil læse lidt mere om emnet, så prøv de her to som en “starter”:

http://www.hvordan-bliver-man-gravid.dk/Hvordan-bliver-man-gravid.htm

http://voresborn.dk/foedsel/16-tidlige-tegn-pa-graviditet

//en (forhåbentlig) kommende mor

*Jeg synes lige I skulle have den her med på vejen: ”Midt i mellem?” 😂

** Kilde: Clue – Menstruationskalender (set på ChriChri.dk )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.